Poznati svjetski brend WIEBERR pokreće proizvodnju u Bosni i Hercegovini

Poznati svjetski brend WIEBERR ima namjeru proizvodnje u Bosni i Hercegovini izjavio je za naš portal generalni direktor i jedan od partnera kompanije Samir Vildić.

“Već nekoliko godina WIEBERR plasira svoje proizvode na našem tržištu, a potencijali i pozitivne reakcije klijenata privukla je ovog svjetskog brenda za proizvodnju i u našoj državi. Učinjen je prvi korak i krenulo se u realizaciju tog plana. Prvobitno će biti osnovan logistički centar u Bosni i Hercegovini odakle će se pored BiH izvoziti za države u regiji i to Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju, da bi se nakon uspostavljanja distributivne mreže krenulo u samu proizvodnju u našoj državi. Geografska blizina i potencijali koje pruža naša država bili su glavni razlozi na odluku ovog plana”, ističe Vildić.

WIEBERR se bavi proizvodnjom sredstava za njegu automobila, sredstava za čišćenje, sredstava za pranje tepiha, zaštitnih boja i lakova. Pored toga, WIEBERR proizvodi i kućnu hemiju, kao i dezinfekcijska sredstva. Proizvodi WIEBERR-a sadrže pH neutralnu vrijednost, te ne nikakav način ne štete i ne ugrožavaju prirodu i zdravlje čovjeka.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i širokim i istraživačkim i razvojnim mogućnostima WIEBERR pruža usluge prema zahtjevima na tržištu. Kompanija trenutno u svijetu posjeduje četiri fabrike, a veoma uspješno djeluje na tržištima Turske, Belgije, Holandije, Francuske, Azerbejdžana i Njemačke, a svoje proizvode izvozi u preko 60 država širom svijeta. WIEBERR posjeduje sve potrebne certifikate kao što su ISO 9001 i ISO 14001.

Prethodni članak
Proširena paleta: U ponudi Wieberra od sada i auto detailing proizvodi​